Vi har skapt hjem i 25 år

Vi har skapt hjem i 25 år

Det begynte litt forsiktig småspent i 1996 med seks greie leiligheter. Siden har Norbolig AS realisert over 400 boliger. Hovedaktiviteten har vært i Nærøy og Vikna, nå nye Nærøysund kommune, men vi har også bygd boliger utenfor kommunen

Hovedsakelig har vi hatt vår virksomhet på Vikna og i Nærøy, men vi har også prosjekter utenfor dette området. Blant annet på Leka og i Namdalseid. Vi er så heldige å holde til i et område med stor etterspørsel etter boliger, og stor vekst i det lokale næringslivet, noe som gir stor aktivitet i nærmiljøet.

Vi bygger leiligheter både som rekkehus og større komplekser. Vi har mange spennende planer for framtiden, og mange tomter som er aktuelle å bygge på i Nærøysund.

Vi har fra 1996 og til i dag vokst fra en til syv ansatte. Steinar styrte de første årene alle prosjekter selv. Per Kristian Olaisen ble ansatt som nummer to i Norbolig AS, og siden det har ytterligere fem ansatte sitt daglige virke på kontoret som nå ligger i Strandgata 23 på Rørvik.De første prosjektene ble vist fram ved hjelp av modeller i målestokkI begynnelsen var det håndtegnede skisser og pappmodeller i målestokk. Disse  på bildet ble laget av Torleif Flosand. Foto: Tom Lysø

Det har vært en rivende utvikling siden 1996 og fram til i dag. I den spede begynnelsen var det håndtegnede skisser og pappmodeller. Disse var selvfølgelig i korrekt målestokk, og ga et godt bilde av hvordan huset ville bli, men dette var arbeidsomme og tidkrevende metoder. I dag har vi langt mer effektive arbeidsmetoder ved hjelp av digitale medier.

Norbolig AS har vært opptatt av å følge med i tiden, både på tekniske løsninger og design. Vi ønsker å bygge solide og tidsriktige boliger, slik at du kan finne ditt drømmehjem her hos oss.

Tidlig på 90-tallet var den nyutdannede læreren Steinar Moe klar for verden, men en ting visste han, og det var at lærer det skulle han ikke bli. Steinar startet sitt yrkesløp med halvannet år i HVPU, og som bilselger i tillegg til ordinær jobb. Men så tok Skeie Bygg kontakt, og det var da ballen begynte å rulle. Steinar ble ansatt som husselger helt uten kunnskap om boligbygging. Etter en periode så de at en posisjon i markedet sto ledig - dermed ble Norbolig AS født. Som eiere sto Steinar Moe, Bjørnar og Svein Kristian Skeie med 33,3% hver.

Fire år skulle gå før Norbolig AS omsatte såpass mye at det var mulig å ta ut full lønn til en person, men siden årtusenskifte har firmaet vært i full drift. Skeie Bygg har siden oppstarten levert byggevarene til Norboligs prosjekter, noe som har ført til at Skeie Bygg på Foldereid også har hatt mer enn nok å gjøre

Vi så behovet for et selskap som leverte nøkkelferdige prosjekt uttaler karene. Norbolig AS tar seg av alt helt fra kjøp og opparbeidelse av tomter til ferdig bolig. Tegning av bygg er det for det meste Svein Kristian Skeie som står for i dag. Planlegging og salg av ferdig løsning gjøres på kontoret i Strandgata. I perioder har det vært veldig hektisk, men Steinar ledet allikevel Norbolig AS alene helt til i 2008 da Per-Kristian Olaisen ble ansatt som “potet”. Det skulle vise seg å være mye lettere å holde kontinuitet i arbeidet når det nå ble en til som kunne delta i det daglige virket.

I begynnelsen var hussalg mer som en bigeskjeft på kveldstid. Avtaler ble gjerne inngått over en cognac hjemme i stua en lørdagskveld. På det aller første prosjektet var det å holde kostnader nede et stort fokus, og kjøperne ble invitert til å komme og lakke de standarNorboligs første prosjektd furudørene som var billigste alternativ på den tiden. Dette ble rett så sosialt, og de kommende naboene ble godt kjent og hjalp hverandre allerede før de var blitt naboer på ordentlig. Seks leiligheter i Omkjøringsveien utgjorde starten for Norbolig AS. Prosjektet gikk godt i pluss, og selskapet kunne nå skilte med litt egenkapital. 

Den første firmabilen var en candyfarget Hyundai med et klistremerke med logo på døra. Denne kjørte Steinar stolt rundt med i distriktet. På Rørvik var det en eldre mann som kommenterte det hele med “Å ja, nok en slik paddehatt!

Etter hvert ble det kontor i en bod i kjelleren hos Steinar. Fem kvadratmeter hadde han til disposisjon her, og kundene var fornøyd. De kom også hit og slo av en prat, signerte kontrakter og gjorde sine tilvalg. Samtidig kunne de ta seg en røyk og en kaffekopp mens øvrige verdensproblemer ble diskutert. Og røyke, det gjorde man selvfølgelig innendørs. Ingen liker da å sitte ute og fryse..

Tanken om å skape ruller alltid rundt i hodet på Steinar. Det har ikke vært nok å skape boliger til folk i distriktet. Det er som han selv sier, ikke penger som motiverer, men selve prosessen. Det å få være med å utforme lokalsamfunn og gleden ved å se utvikling er selve drivkraften i alt Steinar foretar seg.  Trekon (stiftet 2000), Bolig og Eiendomsutvikling (Stiftet 2011) og Marøya Næringsutvikling(stiftet 2018) er noen av selskapene Steinar har vært delaktig i å starte opp.